Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2012 17:59 - Тайната...
Автор: indy Категория: Хоби   
Прочетен: 2247 Коментари: 0 Гласове:
2



Проблемът е, че повечето хора мислят за онова, което не искат, а после се чудят защо им се случва отново и отново.
 

 

Из The Secret”

 

 

image

Всичко, което идва в живота ни, е привлечено от нас самите. Привличаме го чрез образите в съзнанието си – онова, което мислим. Онова което се случва в ума ни, го привличаме към себе си.

 

Вие ставате това, за което мислите най много, но също и го привличате .

Ако го видите в ума си, ще го задържите в ръцете си!

Този принцип може да бъде обобщен в три думи: МИСЛИТЕ СТАВАТ НЕЩА!

 

Проблемът е, че повечето хора мислят за онова, което не искат, а после се чудят защо им се случва отново и отново.

Законът за привличането не прави разлика дали възприемате нещо за добро или лошо, дали го искате или не. Той просто откликва на мислите ви – така е създадена Вселената.

 

Но когато гледате нещо, което не искате, и крещите „НЕ”, вие не го отблъсквате, а напротив - активирате мисълта какво не искате и Законът за привличането ви осигурява точно това нещо (Законът за привличането откликва на всички наши мисли).

 

Всеки път, когато човек си помисли за нещо или се замисли дълбоко, той е в процес на сътворяване и от тези мисли ще се прояви нещо. 

 

Който говори най - вече за болести – той ги има. Който говори за благоденствие - той го има. Човек е като магнит, който привлича мисли, хора, събития, начин на живот. 

 

Вече научно е доказано, че утвърждаващата мисъл е стотици пъти по-мощна от отрицателната мисъл. Това веднага елиминира всякаква степен на тревога.

 

За да привлича само позитивни неща в живота си, за да се превърне животът на човек в едно позитивно изживяване, той трябва да осъзнава мислите си и да ги подбира внимателно.

 

Мислите на човек пораждат чувствата.

Вашите чувства ви помагат да разберете какво мислите.

 

Емоциите са изключителна дарба, която показва какво привличаме в живота си.

 

image

Когато човек се чувства добре, изпитва надежда, щастие или любов, това приятно усещане, тази положителна емоция е знак , който ви казва, че онова което си мислите сега, е в синхрон с онова, което желаете.

Наистина е толкова просто. Ако се  чудите какво привличате в живота си, запитайте се как се чувствате. Ако се чувствате добре, продължавайте с това.

 

Човек е най-точният ясновидец и пророк, по отношение на собствения си живот, стига да се научи да разчита „знаците”.

 

И получавате точно онова, което чувствате, а не толкова което мислите.

Добри дни, лоши дни, богатите стават по-богати, а бедните по- бедни...Всичко е свързано с преобладаващите чувства на тези хора.

 

 

Когато сте посърнали, може да промените всичко, ей така, за миг. Пуснете си хубава музика, запейте – това ще промени настроението ви.

Който пее, зло не мисли.

Представете си нещо красиво. Спомнете си за нещо хубаво за което сте благодарни.

Изхвърлете всичко от съзнанието си и оставете само тази мисъл.

Гарантирам ви, че ще се почувствате по добре.

 

Трябва да кажем, че съзидателният процес се състои от три етапа:

1. ИЗКАЗВАНЕ НА ЖЕЛАНИЕ

2. ОТГОВОР

3. ПРИЕМАНЕ

 

Какво желаете наистина?

Седнете и го напишете на лист хартия. Напишете го в сегашно време. Може да започнете с „Толкова съм щастлив и благодарен сега, след като вече...” А после обяснете какъв искате да бъде животът ви във всеки един аспект.

 

Втори етап – ОТГОВОР на онова, което сте поискали. Това не е ваша задача. Вселената я върши вместо вас. 

 

Остава етап три – приемането.

Това означава, че трябва да се синхронизирате с желанието си.

Когато сте в синхрон с желанието си, се чувствате прекрасно. Точно това е ентусиазмът, радостта, признателността, страстта.

 

Когато започнете да разбирате, че начинът, по който се чувствате, е всичко и започнете да управлявате мислите си, според чувствата си, с които са свързани, малко по малко ще откриете съответстващото чувство.

И когато станете едно с него, то ще се прояви в живота ви.

 

Вселената обича високите скорости. Не отлагайте, не се двоумете, не се съмнявайте, при всички положения, само ще спечелите!

Когато имате възможността, импулса и вътрешния интуитивен порив – ДЕЙСТВАЙТЕ!!!

ТОВА Е ВАШАТА ЗАДАЧА И ТОВА Е ВСИЧКО, КОЕТО СЕ ИСКА ОТ ВАС. 

 

image

Понякога се чувстваме заседнали, защото си мислим едни и същи неща. Така получаваме едни и същи резултати. Причината е защото:

Повечето хора откликват мислено на онова, което наблюдават.

Разбирате ли, ако гледате нещо,  каквото е , мислите за него, каквото е. А щом мислите за него, каквото е, Законът за привличането ви дава още от него. 

Трябва да се научите да подхождате към нещата от различна гледна точка.

 

Повечето хора гледат настоящото си състояние и мислят :”Това съм аз”. ГРЕШКА !!!

Това не сте вие! Това сте БИЛИ вие.

Ако гледате състоянието си в момента - да речем, че нямате пари, или нямате връзката която искате, или не сте в добро здраве – това не сте вие, а само остатъчния резултат от вашите минали мисли, действия и избори. 

 

Добре, какво може да направите веднага, за да преобърнете живота си?

 

Започнете със съставянето на списък с нещата, за които сте благодарни.

Това променя енергията ви и започва да променя и мисленето ви.

 

Всеки мъж знае, че когато съпругата му го цени за дребните неща, които върши, той иска да прави още повече неща.  Признателността притегля нещата, тя привлича подкрепа. 

 

Съсредоточете се върху това, което вече имате и за което сте благодарни.

То може да е, че имате очи и четете тези редове, може да е за дрехите които имате. Да, може да предпочитате нещо друго и съвсем  скоро може да го получите, ако се чувствате благодарни за онова, което имате.

 

Решете какво искате, повярвайте, че можете да го имате и заслужавате, повярвайте, че е възможно за вас. После затворете очи и всеки ден по няколко минути визуализирайте това, което искате, изпитайте усещането че вече го имате.  После се фокусирайте върху онова, за което вече сте благодарни и наистина почувствайте радостта.  После се върнете към ежедневието си и оставете Вселената да си свърши работата.

 

Целта на повечето хора е да се отърват от дълговете си. Така, обаче ще останете вечно задължени. Енергията следва мисълта. Ако мислите за дългове – ще имате дългове. Оставете дълговете да си починат! Съсредоточете се върху благополучието си!

 

Не може да искате повече пари, а да се концентрирате върху недостига им.

 

Повечето хора са израснали с мисълта, че парите се изкарват с тежък труд. Ами нека да го заменим с „ Пари се изкарват с лекота и редовно”.

 

На запад много хора стръвно преследват успеха. Имат големи къщи, преуспяващ бизнес, но имането на всичко това не носи гаранции за щастие.

Всъщност първо трябва да постигнете състоянието на вътрешен мир и радост и едва тогава се появяват всички останали неща. Всичко започва със себепознаване.

 

В една връзка е много важно първо да изясните, кой влиза в тази връзка.

Не говоря за партньора ви, имам предвид вас!

Как очаквате някой да се радва на компанията ви, щом сами не й се радвате?!

Отнасяте ли се със себе си така, както  искате другите да се отнасят с вас?

 

Във връзките си ние очакваме партньора да ни покаже, че сме красиви, добри, неповторими, специални.  Имаме нужда това да ни бъде показано, защото не се чувстваме такива.

 

Във вас има нещо толкова прекрасно!

Не, нямам предвид самовлюбеност. Говоря за здравословно уважение към себе си. А обичате ли себе си,  другите и те ви обичат.

 

Понякога хората казват „Колегите ми са с толкова негативна нагласа” или „приятелят ми е вечно сърдит”, или „децата ми създават много грижи” – отвръщам им: „трябва да се ориентирате  към най доброто у  хората около вас”. Седнете и направете списък на положителните им качества.

Може да има човек, с когото сте имали  ужасно преживяване или връзка. Но в усамотението на мислите ви  и с малко работа (помощ от психотерапевт) ще признаем, че когато се концентрирате върху онова, което харесвате най много, за вас тези хора  ще се превърнат предимно в това. И въпреки , че не може да творите тяхната реалност, ако са в настроение или нагласа, които не съвпадат с вашето настроение и нагласа към тях, вие просто ще се разминавате с тях. Законът за привличането няма да ви събира на едно място, защото честотите ви не съвпадат.

 

image

Ако знаехте потенциала си да се чувствате добре, не бихте поискали от никого да  е различен, за да се чувствате добре.  Ще се освободите от обременяващата невъзможност на нуждата да контролирате света, партньора или детето си.

Само вие създавате своята собствена реалност.

 

В изкуството на изцелението е известен плацебо ефектът. Плацебо практически няма въздействие върху тялото – например бучка захар. Казвате на пациента, че това е ефективно лекарство и то действа, а всъщност е само бучка захар. Става така, че плацебото понякога е по-ефективно и от самото лекарство.  Оказва се, че човешкият ум е най-важният фактор при излекуването, много по - важен от самото лекарство.

 

Има поток на доброта и благополучие, който оставяте да тече или не, а емоциите ви казват как се справяте – дали позволявате или се съпротивлявате на тази връзка.

 

Ако имате болест и се концентрирате, говорите за нея, ще създадете повече болестни клетки.

 

По- щастливите мисли водят до по-щастлива биохимия – едно по-щастливо и здраво тяло – факт! 

 

Забелязва се, че много хора, живеят един твърде условен живот. 

Виждат прекрасни неща и казват „Да, искаме повече от това, ще го подкрепим със своята енергия, време, пари”. А после виждат ужасни неща, които не искат да преживеят, нито искат други хора да преживеят и си казват „Трябва да направим  нещо, за да се отървем от тези неща.” Но не разбират, че съпротивлявайки се срещу нежеланото, го подсилват.

 

Хората ще кажат - „Защо да не се концентрираме върху истината?” Но това е все едно да кажем „Щом хората са отдали вниманието си на нещо, което не желаят и което се е проявило, значи и аз трябва да го направя. Аз съм със стадото” Аз ...не разбирам тази логика!

 

Майка Тереза го е казала прекрасно: „Няма да участвам в антивоенно движение. Ако организирате движение за мир, поканете ме.”

 

Хубаво е да забелязвате какво не искате, защото то контрастира с това което искате.

Но колкото повече говорите и четете за това, което не искате, и казвате колко ужасно е то, създавате още повече от него.

 

Не сте тук, за да направите света точно такъв, какъвто искате да бъде. Тук сте, за да сътворите света около себе си по свой собствен избор, като позволите и светът, избран от другите също да съществува. Позволете на другостта на другия, да я има.

 

И така, щом видите нещо, което искате в преживяванията си...помислете за него, изпитайте усещането, влезте вътре в него.  Говорете за него и го запишете, опишете го в сценарии, превърнете го в своя реалност, превръщайки се в негово съответствие.

 

Повечето лидери от миналото са пропуснали една важна част от Закона за привличането- увеличаването на силата му, чрез споделяне с другите. 

 

Вие сте духовно същество, вие сте енергийно поле, действащо в по-голямо енергийно поле.

Всички сме свързани но не го виждаме. Не съществувам там навън и тук вътре.  Във Вселената всичко е свързано, всичко е Едно.

 

Ние сме разклонения на една енергия. Ние сме тук в тези тела, но сме си позволили да се отклоним от най-съществената част - кой сме в действителност. 

Ние сме изначална енергия, ние сме вечни същества, ние сме Божия сила.

 

Когато хората се съсредоточават върху това което искат, онова което не искат - отпада.

 

Можем да създаваме нещата, както ги искаме, чрез Закона за привличането.

 

И тогава може да се освободите от наследствените си модели, от културните кодекси, от социалните норми и да докажете, че силата вътре във вас е по голяма от тази на целия свят.

 

Правете това, което ви носи радост ...

Вътрешното щастие е горивото на успеха... Всичко, което ви кара да се чувствате добре, привлича още от същото, което ви кара да се чувствате добре...

Вие четете тези редове сега и точно вие сте го привлекли в живота си...вие избирате дали да го оползотворите, ако ви кара да се чувствате добре. Ако не се чувствате добре, сами знаете – оставете го. Намерете нещо приятно, което  да резонира със сърцето ви.

 

image

Насладете се на живота си, защото е феноменален! Той е едно прекрасно пътешествие!

Ще живеете различен живот, в различна реалност. Хората ще ви гледат и ще питат: „Какво правиш по-различно от мен?”  Единствената разлика ще бъде, че вие прилагате  осъзнато Закона за привличането.

 

Сега действително се придвижваме към нова ера. В тази ера последната граница ще бъде умът.   

Предстои ера на безпределен потенциал и възможности. Знаете, че използваме максимум 5% от потенциала на човешкия мозък. Представете си свят, в който хората използват пълния си умствен и емоционален потенциал.  Ще можем да отидем навсякъде, да правим всичко, да постигнем всичко.

Вижте себе си с доброто, за което копнеете.

 

Дерзайте, вложете мисълта си в онова, което искате, привличайте преживявания, които да ви помогнат да решите какво искате, и щом вземете решение, отдайте мисълта си само на него.

 

Вярвам че сте велики, че във вас има нещо прекрасно. Независимо какво се е случило с вас през живота ви, независимо за колко млади или стари се смятате, в момента в който започнете да мислите правилно, онази сила във вас, която е по-голяма от целия свят, ще започне да изплува. Тя ще превземе живота ви, ще ви нахрани, облече, ще ви напътства, закриля, ще поддържа самото ви съществуване..., ако й позволите. ..

 

(препечатка из The Secret”)

 




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: indy
Категория: Хоби
Прочетен: 49909
Постинги: 10
Коментари: 2
Гласове: 37
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол